Vandring i Israel – National Trail

Masada nära Döda havet erbjuder historiska platser och fantastiskt landskap. Foto: MFA

Vandring i Israel

National Geographic har gått ut med en lista över världens bästa vandringsleder. Listan består av 20 episka vandringsleder och sträcker sig från Shipwreck Coast på amerikanska västkusten till Yoshida Trail vid Mount Fuji i Japan. I mitten av denna interkontinentala vandringsresa har National Geographic utsett Israel National Trail som de rekommenderar för ”long-distance hikers with a love of both ancient and contemporary history”.

Vad är då en bra vandringsled? National Geographics Doug Schnitzspahn säger att det handlar om att få uppleva en plats själ och att man letar efter vandringsleder där man kan resa djupare in i platsens historia och kultur.

Israels National Trail är dock inte landets enda vandringsled. Vandring är populärt och trots att Israel är ett litet land finns det massor av vandringsleder på tusentals kilometer att utforska. Lederna går genom gröna skogar och vidsträckta ökenlandskap. En vandring genom Israel en geografisk upptäcksresa. Det som är extra spännande med dessa vandringsleder är att det samtidigt är en resa i judisk historia genom kända historiska och arkeologiska platser och områden.

Israel National Trail är inte en spikrak resa från norr till söder. Den slingrar sig istället fram genom landet förbi Medelhavets kust vid Tel Aviv till kullarna runt Jerusalem och vidare fram genom ökenlandskapen i Negev och Arava.

SPNI (Society for the Protection of Nature in Israel) arbetar nu tillsammans Jerusalems kommun för att se om det inte går att förlänga leden så att den även går igenom Jerusalem.

För mer information:

National Geographic

Society for the Protection of Nature in Israel

The Israel Trail

Israel National Trail

One Response to "Vandring i Israel – National Trail"

  1. Pingback: Israels Ambassad » Blog Archive » Beersheva – Negevs huvudstad och snart Israels “Water City”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*