Varför är Israel så framgångsrikt inom FinTech?

Fintech är en förkortning av engelskans Financial Technology och används för att beskriva de senaste innovationerna där teknologivärlden möter finansvärlden.

Dorel Blitz, ansvarig för FinTech vid KPMG:s Israelkontor, förklarar Israels imponerande ökning av framgångsrika FinTech-bolag tack vare följande konkurrensfördelar:

  • Israel har många erfarna entreprenörer som startar nya företag för andra eller tredje gången.
  • Den israeliska regeringen spelar en avgörande roll i att locka till sig nya startups genom att ge företagen ekonomiska incitament. Lokala startups mottar generöst statligt stöd från innovationsmyndigheten, vars budget nyligen har ökat.
  • Det israeliska folket har mycket goda tekniska kunskaper, och det är inte nödvändigtvis för att de har tjänat i armén, utan beror snarare på de undervisningsmetoder och den entreprenörskultur som har främjats här i många år. Dorel Blitz förklarar: ”Min nio år gamla son går till exempel på en vanlig skola i Kfar Saba. Han och hans klasskamrater deltar nu i en programmerartävling. Det har blivit mainstream i israeliska skolor idag för tredjeklassare att lära sig att skriva kod.”
  • Utländska investerare ser Israels relativt lilla marknadsstorlek som den perfekta testpoolen för produkter och tjänsters genomförbarhet innan de marknadsförs till resten av världen. Israel består av den perfekta kombinationen av investerare och finansiella organ som bidrar till betatestsmiljön.

Läs mer på Startup Nation Central

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*