VIDEO: En israelisk rymdodyssé

Den 66:e International Astronautical Congress, anordnad av Israel Space Agency, var en möjlighet för den yngre generationen israeliska rymdforskare att visa fram sina uppfinningar och möta världens mest framstående rymdprogram.

Chefer från världens alla rymdorganisationer och över 2000 representanter från rymdindustrin från 58 länder samlades i Jerusalem i oktober 2015 för att delta i den 66:e International Astronautical Congress. Kongressen fokuserade på den senaste utvecklingen inom rymdindustrin som upptäckten av vatten på mars vilket högst antagligen kommer att uppmuntra bemannade rymdfärder till den röda planet men även planer om att återvända till månen.

Israel Space Agency var värd för kongressen och det var en fantastisk möjlighet för den yngre generationen israeliska rymdforskare att visa fram sina uppfinningar och möta representanter från världens mest framstående rymdprogram. De fick även träffa Buzz Aldrin, den andra personen som satte fot på månen. Aldrin var även med och lanserade ett nytt initiativ i samarbete med Israel Space Agency och Israeli Ministry of Science för att främja rymdintresset hos israeliska ungdomar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*