Vilken slags palestinsk stat?

Ron Prosor i generalförsamlingen. Foto: UN photo/Rick Bojarnas

Vilken slags palestinsk stat?

 

FN borde överväga om världen behöver ytterligare en nation som importerar vapen och exporterar extremism och terror.
Detta skriver Ron Prosor, Israels ambassadör i FN, i Wall Street Journal.

”Nu är det dags att bryta den här trenden. Det krävs inte en arkitekt för att inse hur dåligt palestinierna har lagt fundamentet för statsbildning på Västbanken och Gazaremsan. FN-medlemmar som överväger en palestinsk stat måste först undersöka grundförutsättningarna för en sådan stat och fråga sig: Vad, exakt, är det för stat vi röstar för?

 • En stat som inte har kontroll över sitt territorium. Den Palestinska Myndigheten har ingen auktoritet i Gaza i dag. På grund av sin personliga säkerhet så har President Abbas inte ens sett området med kikare sedan 2007 när Hamas terrororganisation tog kontrollen i en blodig kupp. För att visa sin tillgivenhet för Abbas, slängde Hamas medlemmar ut hans politiska parti från ett tak. Medan USA:s kongressledamöter möter sina väljare varje vecka så har President Abbas inte sett hälften av den palestinska befolkningen på sex år.
 • En terroriststat. Stater som är erkända av FN är förpliktigade att verka för fred. Just den här månaden visade Hamas sitt stöd för fred och kärlek i Gaza genom att avfyra mer än 1 200 raketer mot israeliska städer. De har använt alla sina resurser för att förtrycka sin egen befolkning eller attackera Israels. De har förvandlat Gaza till en fristad för globala jihadorganisationer som al Qaida. Världens nationer behöver inte ytterligare en nation vars huvudsakliga import är dödsvapen och vars största export är extremism, hat och terror.
 • En odemokratisk stat. Hamas har infört en brutal tyranni i Gaza och den palestinska demokratin på Västbanken är inte heller något att hurra för. President Abbas mandat upphörde för tre år sedan. Han fortsätter att personligen förlänga det utan val eller konsultationer med sitt folk.”

Läs hela artikeln i Wall Street Journal.

2 Responses to "Vilken slags palestinsk stat?"

 1. Pingback: Vilken slags palestinsk stat? « Samlade saker

 2. Ingwar Blomster  december 9, 2012 at 20:23

  Det skulle vara bra om rödvinsvänstern och även Sveriges statsminister försökte sätta sig in i problematiken. För en medelmåttig begåvning tar det bara en timme. Personligen har jag varit på studiebesök både i Israel och Gaza. Träffa Arafats närmaste man i PLO:s högkvarter. Sett den luxuösa bilparken utanför och lyxvillorna på medelhavstranden i Gaza. Det enda som saknas för Palestiniernas herrar är att de vill bli presidenter och kungar och i framtiden inte riskera att bli kallade vad de är: terrorister. Allt annat har de. Jag har även pratat med ”Gazaflyktingar”, som inte har något val och träffat många islamska bekännare i Israel. De senare var mycket nöjda över sin situation och var vettskrämda för att Palestinier i form av PLO och Hamas ska få något inflytande.
  Efter arabernas överfall på Israel så lät vår Herre se till att Västbanken blev säkrad. Det är med Hans välsignelse Israel nu urbaniserar området.

  Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*