”Vill ni verkligen ge stöd till dem som skjuter raketer och kidnappar flickor ur klassrummen.” – Ron Prosor, Israels FN ambassadör

Under juli månad i 2014, såg Europa en 436% ökning av antisemitisk aktivitet. Siffrorna i resten av världen såsom i Sydamerika och Sydafrika är tre gånger, respektive 50% högre än i Europa.

Östaten Palau och Stiftelsen Aja Eze bjöd in till en konferens om antisemitism på FN:s huvudkontor i New York.

I Stilla havet ligger en nation som få har hört talas om, och ännu färre har haft möjligheten att besöka. Över 60% av befolkningen på ön är antingen kristna eller katoliker, och de flesta talar engelska eller det inhemska språket, Palauanska.

Aja Eze Foundation arbetar med att återuppbygga den sociala, ekonomiska och den politiska strukturen i ett land efter en konflikt.

Konferensen var förlagd under lunchtid, då de flesta nationers representanter är ute på lunch eller andra konferenser eller möten. Detta bidrog till att konferensen om antisemitism inte riktigt fick den folksamling man hade hoppats på.

Att få dit folk var inte det som sågs som det största problemet. Det som skapade flest frågor under konferensen var varför inte FN själv hade kallat till ett möte angående det stadigt ökandet av antisemitism som råder i världen idag.

Anne Bayefsky, kämpe för mänskliga rättigheter och internationellt erkänd jurist inom samma område, höll ett tal där hon berättade att anledningen till varför inte självaste FN hade kallat till ett sådant möte var på grund av att ”FN själv är den globala ledaren i antisemitism.” Titta på hennes fantastiska och informativa tal längst upp på sidan.

Klicka här för att läsa mer på Times of Israel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*