Ving lanserar TEL AVIV samtidigt som Israel har nytt turistrekord!

Svenska Ving, danska Spies och finska Tjäreborg storsatsar på Tel Aviv! Researrangörerna erbjuder resor med regulärflyg till och hotell på destinationen. Ving, Spies och Tjäreborg väljer rätt tid att satsa på Israel med tanke på att Israel har nytt turistrekord genom tiderna.

“The big Orange” Tel Aviv är den ultimata urbana semesterdestinationen och har på senare år skapat sig ett rykte som Mellanösterns kosmopolitiska pärla. Tel Aviv är verkligen en nonstop stad. På mindre än 4,5 timmar från Norden kommer man till den avslappnade och energiska strandstaden.

Under det första kvartalet i år, vilket också är rekordet genom alla tider, kom 705 000 turister till Israel, +17%, än vid samma tidpunkt 2013.

Även från Norden har vi en remarkabel uppgång med turister till Israel, hela 18%, 36 500:

Första kvartalet               April 2014tel2

Från Sverige: +20%          +46%

Från Danmark: +33%        +55%

Från Finland: +34%           +16%

Från Norge: -20%              +47%

Tel Aviv som har en 13 km lång vit sandstrand, 300 soldagar på ett år och en levande Medelhavs-atmosfär är ett perfekt resemål för nordbor. Tel Aviv är även känd för sitt liberala kulturliv, dynamiska nöjesliv och har ett nattliv som kan jämföras med världsmetropolerna.

Vi är entusiastiska att Ving, Spies och Tjäreborg lanserar Tel Aviv från Norden. Tel Aviv erbjuder en fantastisk kombination av en strandstad hela året runt, med kultur, kulinariska upplevelser, och festligheter i ett nästintill obegränsat utbud. På en dagstur kommer man även till Jerusalem och Döda havet, säger Uri Taub turistattaché på Israeliska Statens Turistbyrå för de nordiska och baltiska länderna samt Holland.

Den bibliska hamnstaden Yaffo är en cool uppstickare och ligger på gångavstånd från Tel Aviv och är klart värt ett besök med sina konstgallerier, caféer och gränder. Platser som också är värda ett besök är heliga och fascinerande Jerusalem dit man tar sig på en timme och kör man i två timmar kommer man till hälsosamma Döda havet med sitt vackra ökenlandskap omkring sig. Båda platserna ger en otroligt skön kontrast till Tel Aviv.

Med svenska Ving, danska Spies och finska Tjäreborg kan man resa året runt med flexibla reslängder. Från Kastrup och Arlanda flyger SAS och Norwegian direkt till Tel Aviv. Hotellen som researrangörerna erbjuder är alltifrån lyxiga strandhotell och familjeboenden till hippa och intima boutique hotell. Många av hotellen har läckra takterrasser. Alla med närhet till shopping, stranden och restauranger.

Mer info om Tel Aviv: www.visit-tel-aviv.comtel3

Ving: www.ving.se

Tjäreborg: www.tjareborg.fi

Spies: www.spies.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*