Visa öppnar innovationslabb i Tel Aviv för bättre tillgång till FinTech-bolag

Visa meddelade i veckan att de öppnar en innovationsstudio i Tel Aviv som kommer att fungera som ett gemensamt utrymme för det amerikanska storbolaget att samarbeta med israeliska FinTech-bolag och därmed kunna utveckla nästa generations betalningslösningar.

Studion kommer att ligga i Visas kontor på Rothschild Boulevard i Tel Aviv – i hjärtat av stadens företagscentrum. Visa tillkännagav samtidigt att de redam har valt ut fyra israeliska startups att samarbeta med: AU10TIX, som automatiserar kundidentifiering; HopOn, som utvecklar en mobil betalnings- och biljettplattform för kollektivtrafik; Idomoo, en serviceplattform som i samarbete med Arkia Israeli Airlines och Visa lanserade en marknadsföringskampanj som upplyste resenärer om fördelarna med att använda ett Visa-kort vid resor, samt Personetics, som erbjuder AI-drivna banklösningar som möjliggör för en mer personlig kundupplevelse.

Visa har sedan tidigare innovationsstudior i Berlin, Dubai, London, Miami, New York, San Francisco, San Paolo, Singapore och Stockholm. Tel Aviv-studion kommer att ”effektivisera Visas integration med de lokala FinTech-bolagen och stärka samarbetet med de lokala riskkapitalfonderna, andra FinTech-centrum, samt Visa-partners och kunder i Israel och utomlands”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*