VR/AR inom sjukvård och medicin?

Israeliska startups arbetar med allt ifrån livesända mediciniska hologgram till applikationer som använder sig av MR-teknologi (mixed reality) för smärt- och ångestlindring. Framtiden inom VR/AR-utveckling inom medicin och sjukvård ser särskilt lovande ut i Israel. 

VR står för virtual reality och betyder att du upptäcker saker genom datorer och saker som inte finns i verkligheten. AR står för augmented reality och innebär att du kan se virtuella objekt direkt på skärm. Det populära mobilspelet Pokémon Go är ett exempel på detta. Mixed reality, MR, å andra sidan, förenar det virtuella och verklighet genom att ta upplevelsen in i rummet som man befinner sig i.

VR/AR är redan populärt inom utbildnings- och spelindustrin, men utveckling inom dessa områden för medicin och sjukvård har visat sig vara särskilt lovande.

Branschen för VR/AR inom medicin och sjukvård växer nu explosionsartat och industrin förväntas vara värd 5.1 miljarder dollar om bara sex år enligt en studie som utförts av Grand View Research.

Läs mer om israeliska startups som vill förbättra sjukvård med hjälp av VR/AR på NoCamels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*