WHO pekar ut Israel som det ENDA land i världen som kränker ”hälsorättigheter” – Sverige röstade för – samtidigt återupptar Hamas dödsstraff och avrättar tre

Medförslagställare till motionen var den arabiska gruppen samt den palestinska delegationen. Motionen ger en delegation från WHO i uppdrag att undersöka och rapportera om ”hälsoförhållanden på ockuperat palestinskt territorium” samt ”ockuperade Golanhöjderna”.

Sverige var ett av länderna som tyckte att detta var en bra idé. Hillel Neuer från UN Watch uttalade sig på följande sätt om resolutionen:

”FN nådde nya höjder av absurditet idag”

Hon påpekade även det underliga i att just Israel pekas ut men att WHO inte tar ställning till påstådda missförhållanden i andra länder i Mellanöstern som Syrien, Saudiarabien eller Jemen. Kanske Sverige skulle driva på ett liknande krav på utredning vad gäller missförhållanden i de arabiska länderna?

Copyright : WHO/Pierre Virot

Copyright : WHO/Pierre Virot

Strax efter denna nyhet från Geneve kom nyheten att Hamas återupptar dödsstraff och att de redan avrättat tre personer. Den palestinska myndigheten som styr det av Sverige erkända ”Palestina” har dock inte gett sitt medgivande utan man fördömer händelsen. Ännu har vi inte hört något från Sverige men vi kan ju anta att de inte endast pekar ut Israel utan nu även trycker på för att undersöka hur det egentligen står till med hälsorättigheter i det land de har erkänt och sedan publicerar rapporten.

Läs mer:

UN Watch

WHO singles out Israel as world’s only ’health rights violator’

Hamas återupptar dödsstraff

Huvudfoto: UN Watch

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*