”Ja, du kan ’vandra’ i rullstol”

På vandring med en av voluntärerna. Foto: LOTEM

Israels LOTEM har byggt en unik eko-gård med bland annat vandringsleder så att människor med funktionshinder kan njuta av allt naturen har att erbjuda.

För 30 år sedan såg den israeliske vandringsentusiasten Amos Ziv en grupp synskadade tonåringar på en vandringsled. Det var inte det enklaste för dem och Ziv beslutade sig för att den enda lösningen för honom var att hitta på ett sätt så att även människor med funktionshinder kunde få uppleva naturen på ett säkert och behagligt sätt.

Och så startade LOTEM, en ideell organisation som varje år gör det möjligt för 30 000 israeler att få komma ut i naturen genom ”naturklubbar” och utomhusprogram anpassade för barn och vuxna med olika slags funktionsnedsättningar. Kvinnor och barn som är på flykt undan till exempel familjevåld är också alltid välkomna.

Organisationen driver en unik ekologisk gård i Emek HaShalom nära Yokneam där deltagarna dagligen tar del i skötseln av gården. Detta kan vara allt ifrån att pressa druvor, baka pitabröd eller hämta vatten från brunnen.

Läs mer om det fantastiska initiativet på Israel21c Yes, you can hike in a wheelchair

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*