1200 manifesterade för Israel!

Sergels torg i Stockholm

I söndags var det så äntligen dags för manifestationerna för Israel. Det genomfördes två stycken, en i Stockholm och en i Göteborg. Lördagens regn hade som tur var försvunnit och närmare 1200 personer kom till Sergels torg i Stockholm för att fira Israel, träffa vänner och lyssna till talarna.

En liten scen som pryddes av israeliska flaggor hade satts upp på Sergels torg, som var ovanligt livfullt för en söndag. Det var dock inte endast på scenen man kunde se flaggor, det vimlade av dem i publikhavet, stora som små, och man kunde även se både en och två kippor.

Vi visste på förhand att talarna skulle koncentrera sig på att tala om innovation, demokrati, frihet och kultur. EU-parlamentariker Cecilia Wikström citerade Bun Gurion och påpekade att det hade varit svårt att genomföra manifestationen för tio år sedan. Riksdagsledamot Fredrik Malm gav exempel på den obalanserade mellanösterndebatten i Sverige. Lisa Abramowicz talade brett om israelisk innovation och Ulf Öfverberg talade om den senaste tidens händelser i Malmö.

Annika Hernroth-Rothstein, som arrangerade manifestationen i Stockholm, är mycket nöjd och säger att resultaten var över alla förväntningar. Hon medger även att det var svårt att inte bli rörd när man tittade ut över havet av blåvita flaggor. Annika, och många med henne, beskrev efter manifestationen att de kände en känsla av lättnad, stolthet och lycka.

Även manifestationen i Göteborg var lyckad, trots vädret. Över 200 personer möttes upp under de blåvita flaggorna.

Både på Sergels torg och Gustav Adolfs torg avslutades dagen till tonerna av Hatikvah och deltagarna spatserade hemåt med förnyad kraft.

Läs mer: Världen idag, Ynet News

Gustav Adolfs torg i Göteborg. Foto: Mi Grandin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*