5 anledningar till att besöka Israel!

Jerusalem i gryning Foto : Noam Chen

Alla borde besöka Israel!

Okej, vi är kanske lite partiska men det finns enormt många anledningar till att besöka Israel, anledningar som man ibland kanske inte tänker på. Israel är ett land med en fantastisk natur, kultur i absolut världsklass, en svårslagen historia och fantastiska människor. Här får ni fem bra anledningar till varför man borde besöka Israel.
1. Jerusalem är utan tvivel STADEN för religion. Jerusalem är den heligaste staden i världen – helig för judar, helig för kristna och helig för muslimer. I Gamla Jerusalem ligger Västra muren, Heliga gravens kyrka samt al-Aqsamoskén. För alla som följer någon av dessa religioner är ett besök av största intresse. Förutom dessa religiösa symboler finns det en uppsjö av andra saker att göra och se då man besöker Jerusalem.

2. Tel Aviv är den coolaste staden i Medelhavet. Tel Aviv är en fantastisk stad med kultur, evenemang, nattliv och stränder 24 timmar om dygnet. Vissa rapporter har slagit fast att människorna i Tel Aviv är vackrast i världen, andra rapporter vittnar om att nattlivet är enastående. Vad som är obestridligt är dock att Tel Aviv är en stad i samma klass som till exempel New York – en stad med fantastisk mat, härligt atmosfär och obeskrivliga erfarenheter. För att själv få lite idéer, läs mer mer om saker att göra i Tel Aviv.

Döda havet Foto: Rafael Ben Are

3. Världens lägsta plats. Döda havet är inte bara världens lägsta plats utan det är även unikt på grund av att det faktiskt inte går att simma i det. Det saltrika vattnet betyder att du bara kan flyta… Alla bilder du sett av personer som flyter omkring i vattnet och läser tidningen är sanna! Men, det är inte endast salt och det faktum att det är världens lägsta plats som drar folk till till Döda havet. Leran som finns i och runt havet tappas faktiskt på flaska och säljs runt om i världen som en skönhetsprodukt. Väl på plats är dock leran helt gratis och det är bara att kladda in sig bäst man vill av skönhetsprodukterna!

4. Mångsidig natur. I södra Israel dominerar Negevöknen med ett vackert landskap som är hem till en mångfald av liv och bär vittne till de människor som befolkat regionen och de tuffa förhållanden som var deras vardag. Norra Israel är det berömda Galiléen, ett frodigt grönt landskap som erbjuder massor av äventyr för den aktive och historiska platser. Vad som är ännu mer speciellt är att det endast är, ungefär, 90 minuters resa från öknen till Galiléen. Det är ett litet land som är enkelt att utforska!

5. Det är säkert. Många tror att Israel inte är säkert men nästan alla som besöker Israel ser snabbt att de bilder man tidigare haft av Israel och säkerhet inte stämmer. Statistiskt sett är man mycket säkrare i Israel än i de flesta västerländska länder, och livet i Israel är väldigt västerländskt.

Fågelskådare i Huladalen, Galiléen Foto: Itamar Grinberg

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*