7 syriska medborgare får medicinsk behandling i Israel

 

Det var i förra veckan som sju syriska medborgare, skadade i strider mellan den syriska armén och rebeller, togs om hand av IDF-soldater. Soldaterna förde dem senare till Ziv Medical Center i Safed.

Israeliska soldater som tjänstgör längs gränsen upptäckte de skadade syriska medborgarna förra helgen och tog dem då till trygghet på israeliskt område där de gavs första hjälpen. IDF:s talesman sa att ”en IDF-styrka gav de skadade männen medicinsk behandling nära gränsstängslet innan de fördes vidare för kompletterande behandling”.

Ziv Medical Center:s sjukhusdirektör Dr. Oscar Ambom meddelade att syrierna drabbats av kroppsskador samt att de hade vissa inre skador. Ambon sa att en av de skadade var i kritiskt tillstånd och måste genomgå operation. Tillståndet för de övriga sex var stabilt men vissa kunde behöva ytterligare operationer.

IDF meddelade att de inte kommer tillåta några gränsöverträdelser förutom i särskilda humanitära fall.

I dag kan vi meddela att alla utom den allvarligaste skadade personen i natt kunnat återvända till Syrien. Den sjunde personen får fortfarande medicinsk behandling vid Ziv och hans tillstånd uppges vara allvarligt.

De syriska medborgarna är alla i tjugoårsåldern och bad själva om att bli returnerade till gränsen mot Syrien.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*