Amerikanska rappare och R&B artister spelar in musik i Israel

Monique Baines i Israel för att spela in musikvideo. Foto: MFA

Monique Baines säger att hon åker till Israel för att arbeta på grund av den starka arbetsmoral de israeliska talangerna visar prov på.

Att den New York-baserade R&B-stjärnan Monique Baines åkte till Israel för att spela in är inget konstigt enligt henne själv – “man får mer gjort i Israel och kvaliteten är bra…Jag älskar människorna här, alla är väldigt hjälpsamma och vänliga. De tar dig till sig och det är något jag gillar”.

Tack vare ett särskilt upplägg, organiserat av den israeliska producenten Gilat Weinman, kom Baines till Israel tillsammans med rapparen Clap Cognac efter att ha mött en annan israelisk producent, Meli One, i New York.

”Meli One är en av de ’ballaste’ producenterna som finns ’där ute’ och en av de absolut hetaste i Israel. När han kom till USA gick vi rakt in i studion och allting fungerade direkt mellan oss och han sa att om jag någonsin kommer till Israel så skulle jag inte oroa mig för något,” säger Clap Cognac i videon.

Gilat Weinman har alltid haft en dröm om att kunna ta israeliska talanger till USA och tvärt om så att de kan lära av varandra genom ett multikulturellt möte.

Se videon som spelades in genom att klicka i rutan nedan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*