Ashdod beskjutet från Gaza

Det har under en tid varit lugnt längs gränsen mellan Gaza och Israel. Nu verkar det som att det är slut på det. Under natten avfyrades en Grad-raket från Gaza mot Ashdod. Varningssirener gick även av i Rehovot, Rishon Letzion samt andra städer i området och de boende var tvungna att kasta sig ur sängarna och söka skydd. Som tur var blev ingen skadad av attentatet.

Det är ännu inte säkert vilken palestinsk grupp som avfyrade raketen ifrån det Hamasstyrda Gaza. Hamas sade i sitt uttalande eter överlämningen av den kidnappade israeliske soldaten Gilad Shalit mot över 1000 palestinska terrorister att de skulle fortsätta sina attacker mot Israel. Gruppen står fast vid sitt mål att utplåna Israel och utrota det judiska folket.

Israel slog under natten ut tre terroristbaser samt en vapenfabrik på södra Gazaremsan.Enligt arméns talesperson så var målen tre platser som terrorister var på väg att avfyra raketer ifrån. Vapenfabriken ska ha slagits ut helt och ingen person ska ha skadats.

Samtidigt kommer rapporter om att Hamas har fått tillgång till mer avancerade vapen. Med hjälp av Iran så har raketer och luftvärnsraketer stulits från Libyen och smugglats till Gazaremsan där de kan komma terroristorganisationen till gagn. Smugglarna ska ha gjort inbrott i arsenaler och sedan sålt vapnen vidare. Huvudsakligen till palestinska terroristorganisationer men även till Al Shabab och andra somaliska  islamistiska terroristorganisationer.

Huruvida nattens attack var en engångshändelse eller om Hamas är intresserade av att intensifiera konflikten igen återstår att se.

 

Läs Mer: DN SVD

One Response to "Ashdod beskjutet från Gaza"

  1. Kjell  oktober 27, 2011 at 12:22

    Det tråkiga är att TT i vanlig ordning vänder rubriceringen av händelsen så att det låter som om Israel gått till attack mot Gaza först. Sanning är att det var responsen på vad man innifrån Gaza just gjort.

    http://www.svd.se/nyheter/utrikes/israeliska-flygrader-mot-gaza_6585332.svd

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*