Att locka internationella investerare till Israel

Oded Distel. Foto: InvestinIsrael

Vi lever i en värld som ständigt söker efter teknologi och kunskap – något som Israel kan erbjuda. Investment Promotion Center vid Israels ministerium för industri, handel och arbete kopplar samman internationella investerare med israeliska företag och entreprenörer. Detta har visat sig fungera väldigt väl och ett stort antal nya företag skapas dagligen med innovation som nyckelord. Under 2011 genererade direkta internationella investeringar i Israel 11 miljarder dollar.

Det finns redan 260 FoU-centra i Israel men fler är på väg. Företag som IBM, Microsoft, Google och Intel har sedan länge verksamhet i landet. Apple håller just nu på att öppna upp ett helt nytt FoU-center, det första utanför USA.

Det välfungerande systemet genererar inte endast ny teknologi och kunskap utan en biprodukt är naturligtvis att det skapar ett stort anta arbetstillfällen i Israel.

Oded Distel, chef för Investment Promotion Center, säger att det ofta kan uppfattas som en lång process med en hög riskfaktor att investera i ett annat land. Men det är just där Distel och hans kollegor kommer in och hjälper till med de inledande kontakterna.

Vill du veta mer om detta?

Läs Attracting international investors to Israel

För att kontakta någon vid Investment Promotion Center går du bara in på Invest in Israel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*