Audrey och Eldad Hagar – två personer som verkligen gör skillnad

Eldad och Aubrey

Audrey och Eldad Hagar har tagit hand om hundratals djur de senaste åtta åren. Tillsammans skapade de Hope for Paws för att hjälpa djur som varje år upplever ofantligt lidande och som dör på grund av försummelse och missbruk. De skapade också ett stort nätverk av volontärer över hela världen genom deras Facebooksida.

Själv säger de att alla djur de räddar och tar hand om blir en familjemedlem och behandlas också som en. Allt för ofta undervärderas de lurviga familjemedlemmarna och blir övergivna på baksidor och gator eller inlämnade till en ”dog pound”. Dessa djur dör av svält, missbruk och eutanasi på grund av den kraftiga överbeläggningen på djurhärbergen.

Husdjur är inte konsumptionsvaror som kan kastas bort eller bytas ut mot yngre och nyare modeller. Djur har känslor och känner smärta, kärlek, lycka, sorg och förlust. Dessa värdefulla varelser hjälper oss vare sig det gäller att vara ledarhund för blinda eller hitta människor som ligger fastklämda under rasmassorna från en jordbävning. De hjälper oss i tider av krig och under mänskliga katastrofer. De ger oss ovillkorlig kärlek och trofasthet.

Audrey och Eldad ser ett uppdrag i att hjälpa både människor och djur att leva ett harmoniskt liv tillsammans.

Deras arbete har blivit internationellt uppmärksammat och på Facebook har deras sida Eldad Hagar – Extended version redan över 95 000 följare. De har en blogg på sin hemsida där man kan följa deras arbete. Eldad filmar också när han och Audrey åker ut för att hjälpa en hund som hamnat på gatan.

I klippet här under blir han uppringd av en kvinna som sett en hemlös hund i södra Los Angeles. Eldad och Audrey hittar Fiona ihopkrupen vid en betongvägg som hon använder som vindskydd. När de försöker få henne att komma ut visar det sig att hon inte bara är övergiven, skitig och vid dålig hälsa utan även blind. Eldad och Audrey var därför tvungna att försöka bygga upp ett förtroende genom lukt och mjuka rörelser. De lyckades få med henne hem och när de skulle bada och klippa henne såg de att hon var täckt med loppor. Några dagar senare konstaterades det att hon var helt blind men efter en ögonoperation lyckades Dr. Michael Chang delvis återställa synen på det ena ögat. Dagen efter kunde Fiona se för första gången på länge och några veckor senare fick hon en alldeles egen familj när Michele och Chris adopterade henne.

Audrey kommer ursprungligen från södra Kalifornien, Eldad föddes i norra Israel. Tillsammans bor de nu i Kalifornien.

Vill man stödja deras arbete kan man göra det via deras hemsida Hope for Paws

Se även Our Lives Have Gone to the Dogs


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*