”Du har 15 sekunder på dig att söka skydd, spring!”

Det är den verkligheten som barnen i Sderot och andra städer i södra Israel lever med varje dag. Ibland till och med tio gånger om dagen.

Förställ dig att du lever ditt liv precis som vanligt, förutom att terrorister konstant avfyrar raketer mot din hemstad.

Tänk dig nu att du är ett barn och när larmet går har du 15 sekunder på dig att uppsöka ett skyddsrum. 15 sekunder som kanske avgör om du överlever eller dör.

Det är verkligheten som barn i Sderot och andra byar i södra Israel upplever, ibland varje dag, ibland tio gånger per dag.

Sedan den 12 juni, samma dag som de tre israeliska tonåringarna kidnappades, har södra Israel utsatts för tilltagande raketbeskjutning från Gazaremsan där Hamas sedan 2007 har makten. Det är nästan uteslutande civila mål som träffas.

Dessa raketer har skadat israeler, hem, bilar och egendom. På morgonen den 3 juli träffades en förskola och två fabriker totalförstördes i Sderot efter att ha träffats av raketer den 28 juni.

Förutom raketattacker har palestinier tagit sig över gränsen mellan Israel och Gaza. En terrorist beväpnad med granater infiltrerade en israelisk by den 22 juni och israeliska styrkor attackerades den 28:e och 29:e juni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*