En tredjedel av alla som gör aliyah väljer i dag att ta med sina husdjur

Terminal4Pets

En tredjedel av alla som gör aliyah tar med sina husdjur

Ungefär 18 000 personer gjorde aliyah under 2012 enligt israeliska Immigrationsverket. Terminal4Pets, en israelisk resebyrå för husdjur, säger att nästan 6 000 av dessa gjorde aliyah tillsammans med sina husdjur.

Doktor Eytan Kreiner, grundare och vd för Terminal4Pets, sammanfattade 2012 på följade vis:

”Sedan The Israeli Pet Travel Agency startade 2004 har vi sett en långsam ökning vad gäller olika alternativ för husdjur. När Jordbruksdepartementet 2010 införde en ny regel, som kräver att djurägaren visar upp ett intyg för rabiesvaccination till lokala myndigheter, har det blivit svårare att ta med sig sina husdjur. Trots detta väljer dock allt fler, särskilt från USA, Kanada, Ryssland och Frankrike, att göra aliyah och återvända till Israel med sina husdjur. I dag tar förberedelserna ungefär tre till fyra månder men om man gör allt korrekt så kan man enkelt och lagligt ta med sig sina husdjur till Israel.

I dag räknas husdjuren som en familjemedlem och när man fattar ett av sitt livs största beslut är det viktigt att även djuren inkluderas i detta. När man väl kommer fram till Israel känner man sig så mycket mer hemma när man har sina husdjur med sig vilket gör att processen inte alls är särskilt betungande. Under det första kvartalet 2013 räknar vi med en ökning på tre procent och totalt under 2013 blir ökningen kring 5%.”

Terminal4Pets är beredda att bidra med råd och lösningar till nyanlända och återvändande medborgare under 2013 samtidigt som man förbereder att hjälpa ungefär 7 000 djurägare som kommer att komma till Israel från hela världen.

Organisationen finns tillgänglig 24 timmar om dygnet och är alltid beredda att hjälpa till för att husdjuren, tryggt och säkert, ska komma fram till Israel. Bland annat erbjuder man följande hjälp: veterinärhjälp, dokumentation, flygbiljetter, kennel och mycket annat.

När man väl anlänt i Israel erbjuder man kostnadsfri veterinärundersökning och registrering i Israels husdjursdatabas (obligatoriskt).

För mer information om Terminal4Pets klicka här.

 

 

One Response to "En tredjedel av alla som gör aliyah väljer i dag att ta med sina husdjur"

  1. Pingback: Israels Ambassad » Blog Archive » Israel21c: ”Top 10 unique ways Israelis love their dogs”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*