En vecka efter kidnappningen av de tre israeliska tonåringarna

På torsdagskvällen för en vecka sedan, den 12 juni, kidnappades tre israeliska tonåringar på sin väg hem från skolan i närheten av Gush Etzion. Namnen på de kidnappade släpptes dagen efter och de identifierades som Gilad Sha’er (16 år), Naftali Frenkel (16 år) och Eyal Yifrah (19 år).

IDF har sedan försvinnandet genomfört intensiva sökoperationer för att lokalisera pojkarna men de har ännu inte hittats. Ingen grupp har ännu gjort något uttalande eller ens meddelat om pojkarna lever.

Snart efter det att kidnappningen blivit känd gick en rad terroristorganisationer ut för att hylla dådet och uppmanade palestinier på Västbanken att försvåra IDF:s sökande efter dem. Höga tjänstemän inom både Hamas och Islamiska jihad uppmanar till fler kidnappningar.

I Gaza firades kidnappningen som en seger och man firade på gatorna. I medier på Västbanken har nidbilder och karikatyrer spridits där de tre kidnappade pojkarna framställs som råttor.

Eyal YifrahEyal Yifrah, 19 år, är äldst av sju syskon. Han är en energisk och sportig kille som gillar att spela tennis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naftali FrenkelNaftali Frenkel, 16 år, amerikansk medborgare. Näst äldst av sju syskon. Han gillar basket och att spela gitarr och är duktig i skolan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gilad Sha'erGilad Sha’ar, 16 år, Gillar att läsa och lyssna på musik. Mycket omtyckt och engagerar sig för andra.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*