
I veckans avsnitt av vår matlagningsserie FLAVORS OF ISRAEL, som görs tillsammans med matinspiratören Udi Steenberg, lär vi oss hur man lagar en smarrig grönkålssallad med vitlök och mandel. Passar perfekt till falafel! Mums!
Vitlöks- och mandelfräst grönkål
Ingredienser
2 dl extra jungfruolivolja classico
0,5 dl vitvinsbalsamico alt. vinäger
4 klyftor vitlök, frästa tunnskivade
300 g grönkål, bladen
0,5 dl mandel, frästa grovt eller tunnskivade
Häll olivoljan i en mindre kastrull, värm den försiktigt och lägg i vitlöken.
Fräs den på låg värme så att den inte får färg i 5-6 minuter.
Sila över oljan i en större, bredare kastrull.
Lägg i grönkålsbladen och fräs demi vitlöksoljan på medelvärme ca 8-10 minuter så att de blir mjuka.
Fräs med mandel de sista 2 minuter om du vill, häll på balsamico eller vinäger och smaka av med salt.