FLAVORS OF ISRAEL – matlagningsprogram med matinspiratören Udi Steenberg

FLAVORS OF ISRAEL – matlagningsprogram med matinspiratören Udi Steenberg

Vi har glädjen att presentera första delen av vår nya matlagningsserie FLAVORS OF ISRAEL som görs tillsammans med matinspiratören Udi Steenberg.

I dagens avsnitt lär vi oss hur man lagar en somrig gul gazpacho. Mums!

Du hittar första avsnittet på vår Facebook, Israel i Sverige. Eller se det direkt i videospelaren nedan:

Ingredienser för 8 personer.

800 g gula tomater, körsbärstomater och/eller vanliga
3 gula paprikor
½ gurka
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, urkärnad
1 msk riven färsk ingefära
1 dl olivolja av bra kvalité
5 msk vitvinsvinäger alt. sherryvinäger
3/4 msk salt
1 krm svartpeppar

Garnering till soppan:

Brödkrutonger, tärnade gurkbitar och riven fetaost.

Skär tomaterna i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär gurkan i bitar. Skala vitlöksklyftan. Kärna ur och hacka chilin. Blanda alla grönsakerna med olivolja, vinäger, salt och peppar och ställ kallt i cirka 20 min. Mixa till en slät puré med stavmixer. Servera soppan i skålar och garnera gärna med finhackade gurkbitar, riven fetaost och krutonger.

Smaklig måltid!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*