Fotografen Gali Tibbon utsedd till Sony Travel Photographer of the Year

 

Porträtt av Gali Tibbon

Porträtt av Gali Tibbon

Jerusalemfotografen publicerar och ställer ut bilder från dop i Jordanfloden samt kristna i Jerusalem och Etiopien.

Fotojournalistik är som att sitta på första parkett i historien”, säger den prisbelönta israeliska fotografen Gali Tibbon. ”Det handlar inte endast om en personlig upplevelse. Jag vill dokumentera och överlämna till nästa generation”.

Trots att hennes trotjänare Canon har sett sin beskärda del av konflikter är det först och främst religiösa ritualer och pilgrimsfärder som intresserar Tibbon. Hennes vida publicerade foton av dop i Jordanfloden, samt kristna i Jerusalem och Etiopien, gjorde att hon vann Sony World Photography Awards Travel Photographer of the Year and även en andraplats i FotoWeekDC 2012.

Tibbon kommer ihåg att hennes passion för foto väcktes 1987 då hon var 14 år gammal och hittade magasinet LIFE The Year in Pictures from 1956 hemma hos hennes farfar.

”Jag kommer tydligt ihåg de fantastiska korniga svartvita bilderna”, säger hon. ”Jag hade ingen aning om att man kunde göra så med en kamera och blev omedelbart förälskad i det”.

Hon anmälde sig till en fotokurs vid Israel Museum där hon lärde sig hur man framkallar film i mörkrum och strax hade hon gjort av med alla sina pengar på fotopapper, kemikalier och film till hennes första kamera, en Canon AL1 som hon fortfarande har kvar. ”Kring 1996 insåg jag också att det var det här jag ville hålla på med.”

Som ett barn i Jerusalem drogs hon till bilder som reflekterade religion och religiösa ritualer. Det blev också en anledning att uppleva hennes egen hemstad på ett nytt sätt och en möjlighet att möta nya människor från världens alla hörn.

Här ser du några av hennes bilder.

t1 t2 t3 t4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*