Från Marmara till ISIS:s illdåd

Originalartikeln finns att läsa på Ynetnews.

Från Marmara till ISIS:s illdåd

Framstående IHH-medlem har dödats av amerikanska flyganfall efter att tidigare ha attackerat soldater från IDF och anslutit sig till ISIS.

Enligt turkiska rapporter dödades i tisdags en IHH-medlem i samband med amerikanska flyganfall i Syrien. IHH-medlemmen som deltog i Marmara flottiljen 2010 och attackerade israeliska soldater hade anslutit sig till Islamiska Staten som nu anklagas för att begå illdåd under sin framfärd i Mellanöstern.

Ya’akov Bolinet Alniak, en välkänd person inom IHH, skrev även en bok om den våldsamma incidenten ombord på Marmara som bordades av israeliska kommandosoldater då fartyget försökte bryta den israeliska blockaden. Nio personer dödades i den våldsamma sammandrabbningen och Alniak skall ha varit en av dem som var direkt involverad i attacken mot de israeliska soldaterna.

Enligt turkiska rapporter anslöt sig Alniak nyligen till ISIS och har varit involverad i strider i Syrien. I ett av sina sista Facebook-inlägg innan han dödades av amerikanska anfall mot en ISIS-anläggning i Syrien skrev han ”Mitt liv och min död är för Allah”.

Emanuel Nahshon, talesperson for utrikesdepartementet, säger att rapporterna visar på ”ett direkt samband mellan extremisterna inom IHH och mördarna i ISIS”.

Den amerikanska militären, i samarbete med Qatar, Saudiarabien, Jordanien, Förenade Arab Emiraten och Bahrain påbörjade anfall mot ISIS i Syrien i tisdags. I fredags rapporterades det att 150 stridande för ISIS och al-Nusra-fronten hade dödats i anfallen i Syrien, de flesta var inte syriska medborgare.

Kurdiska källor rapporterade även att mål anfallits i Kobane nära den turkiska gränsen och 23 stridande skall ha dödats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*