Gay Pride Tel Aviv

Under en veckas tid har Tel Avivs gator prytts av regnbågsflaggor. Stadsledningen, affärer och invånare gjorde sig redo. I helgen hölls den 14e Pride-paraden i Tel Aviv med över 30 000 deltagare. Det som gör Tel Aviv till en särskilt välkomnande Gay-stad är inte bara stränderna, maten utelivet och toleransen, det är faktumet att till skillnad från andra gay-vänliga städer så har Tel Aviv inget gayområde, hela staden är gayvänlig. Tel Aviv är medelhavets gay-Mecka och har blivit utsett till världens bästa gayturistmål.
I paradens ära så målade staden flera övergångsställen i regnbågsflaggans färger. Processionen sjöng och dansade sig från stadens hjärta längs med huvudgatorna för att till slut kulminera i en gigantisk strandfest. Folk från hela världen hade rest för att delta i paraden. Judar, kristna såväl som muslimer.  Under Pride-festivalen så får Tel Aviv chansen att visa upp sin sanna sida som en stad som accepterar alla livsinriktningar. En arabisk-israelisk man sade att ”det är väldigt svårt att vara homosexuell i det arabiska samhället” men att han var ”tursam” nog att bli accepterad av sin familj.
Med i Paraden gick flertalet israeliska politiker och den amerikanska ambassadören. ”Detta är en dag att fira och högtidlighålla. Gay rättigheter är mänskliga rättigheter och mänskliga rättigheter är gay rättigheter.” sade USA:s ambassadör Shapiro iklädd t-shirt prydd med gayflaggan. Homosexuella, heterosexuella och transsexuella tågade och dansade tillsammans längs med Tel Avivs gator. ”Den här paraden är väldigt speciell, då Tel Aviv är en av de få städerna i Mellanöstern där vi öppet kan visa våra olikheter, och än viktigare vara toleranta jämte varandra” sade Rohan Ebanks som hade tillrest från USA. I Israel så kan homosexuella tjänstgöra öppet i armén och gå längs gatorna hand i hand.

 

 

 

Läs mer: DN SVD QX

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*