Golf i Israel – Caesarea Golf Club

Caesarea Golf Club

Det första slaget på Israels äldsta golfbana!

 

 

 

 

 

 

Det finns inte många golfbanor i Israel men Caesarea Golf Club är en bana som håller hög kvalitet. Nyligen stod banan värd då israeliska basketstjärnan Willie Sims, NBA-mästaren Will Perdue, PGA-proffset Hunter Mahan, LPGA-proffset och Hall of Fame-medlemmen Amy Alcott samt PGA-tränaren Sean Foley kom till Israel för att slå ut på första tee.

Anledningen var att visa upp golfen för barn från PeacePlayers International, en organisation som samlar judiska och arabiska barn för att spela basket tillsammans. Denna gång blev det dock ingen basket utan dagen ägnades åt ”gentlemannaspelet” istället.

NBA-spelaren Brian Scalabrine sa att ”idag kommer ni lära er ett spel som handlar om ärlighet, sanning och integritet – nämligen golf”.

Caesarea Golf Club har en lång historia i Israel. De första initiativen till banan togs av James de Rothschild, själv en passionerad golfare, då han kom till Caesarea och såg de fantastiska sanddynerna som påmindre honom om den skottska kusten och golfens hemland. Då James dog upprättades en stiftelse och det är genom den stiftelsen som de första spadtagen kunde tas i slutet av 1950-talet.

I dag har banan byggts om under ledning av golfbanelegenden Peter Dye och den står redo att möta en ny generation golfare och genom klubbens ungdomssatsning vill man försöka sprida golfen till fler unga israeler.

För alla golfare som reser till Israel är det nästintill ett måste att besöka klubben.

Lär mer om Caesarea Golf Clubs fantastiska historia genom att följa denna länk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*