Harvardprofessorn, analytikern, författaren och Mellanösternexperten Alan M. Dershowitz, skriver om Hamas taktik

Alan M. Dershowitz Foto: Gatestone Institute

Harvardprofessorn, analytikern, författaren och Mellanösternexperten Alan M. Dershowitz,  skriver om Hamas taktik: Tvinga Israel att orsaka civila förluster

Alan M. Dershowitz menar att samtidigt som raketer träffar mål i både Israel och Gaza måste vi försöka förstå logiken bakom och hur det internationella samfundet och media uppmuntrar detta. Hamas taktik är lika enkel som den är kriminell och brutal. Hamas ledare vet att genom att kontinuerligt skicka raketer mot israeliska städer kommer Israel till slut inte ha något annat val än att svara på dessa attacker. För att maximera sina egna civila förluster, och därmed få det internationella samfundets och medias sympati, avfyrar Hamas medvetet sina raketer från tätbefolkade områden. Medan Hamasanhängare sedan gömmer sig i tunnlar och bunkrar låter man Gazas civila stanna kvar ovan jord som mänskliga sköldar.

Denna kriminella taktik innebär att Israel ställs inför ett tragiskt beslut: skall man fortsätta att låta Hamas raketer slå ner i israeliska byar och städer, eller skall man svarar på attackerna med den oundvikliga konsekvensen att civila palestiner dör som ”mänskliga sköldar”?

Texten ovan är delvis hämtat från en artikel publicerad av Gatestoneinstitutet den 19 november. Klicka på länken nedan för att läsa artikeln i sin helhet.

Hamas’ Taactic: Require Israel to Cause Civilian Casualties.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*