IBM köper Israeliskt företag för $50-60 miljoner

Den amerikanska IT-jätten IBM köper det israeliska smartphone och tablet applikationsutvecklingsföretaget Worklight. Detta är det elfte israeliska företaget som köps av IBM

Att Worklight var ett företag att hålla ögonen på är ingen nyhet. Redan 2010 blev de utnämnda av den israeliska affärstidningen Globes som ett av Israels mest lovande startup-företag. Sedan företaget grundades 2006 så har de dragit in över 21 miljoner dollar (ca SEK 148 miljoner) och har därmed redan tjänat avsevärda summor för sina ägare och investerare.

IBM har köpt Worklight som ett led i att utveckla sina mobiltjänster och kunna erbjuda applikationsutveckling, integration, säkerhet och hantering. IBM har tillkännagivit att Worklight kommer att bli en viktig de i deras mobila strategi då de kan ge kunder en öppen plattform som hjälper dem att leverera nya mobilapplikationer till flera enheter.

Enligt IBM så har Worklight dubblat sin inkomst under de senaste två åren och beräknas därför ha haft en årlig inkomst på 35-70 miljoner kronor under 2011. Även om inga exakta summor har tillkännagivits så antas IBM ha fått betala $50-60 miljoner (ca SEK 352-422 miljoner) för Worklight.

Detta är det elfte företaget som IBM köper i Israel och det amerikanska bolaget har nu över 1100 anställda runt om i hela Israel. Deras största investering i Israel gjordes 2010 när de köpte Storwize för $140 miljoner (ca SEK 1 miljard).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*