IDF publicerar en Hamas manual som förklarar fördelarna av att använda mänskliga sköldar

Från IDFblog.com den 4 augusti 2014:

IDF-styrkor i Gazaremsan hittade en Hamas manual om ”Stadskrigföring”, som tillhörde Shuja’iya brigaden av Hamas militära gren, al-Qassam-brigaderna. Manualen förklarar hur den civila befolkningen kan användas mot IDF-styrkor och avslöjar att Hamas vet att IDF anstränger sig för att minimera skador på civila.

Under Operation Protective Edge har Hamas kontinuerligt använt den civila befolkningen i Gaza som mänskliga sköldar. Upptäckten av en Hamas ”Stadskrigföring” handboken av IDF-styrkor avslöjar att Hamas hjärtlösa användning av Gazas befolkning var avsiktlig och förplanerad.

Manualen:

manua_shajiyal1

manual_shaiya_text

I en del med titeln ”Att begränsa användningen av vapen,” förklarar manualen att:

Soldaterna och befälhavarna (i IDF) måste begränsa sin användning av vapen och taktik som leder till skada och onödiga förluster av människor och [förstörelse av] civila anläggningar. Det är svårt för dem att få nytta av sina skjutvapen, i synnerhet för att stödja sina egna [t.ex. artilleri].

Uppenbarligen vet Hamas att IDF kommer att begränsa sin användning av vapen för att undvika att skada civila, inklusive att avstå från att använda större eldkraft för att stödja sitt infanteri.

 

Manualen fortsätter med att förklara att ”närvaron av civila är motståndsfickor” som orsakar tre stora problem för avancerade styrkor:

(1) Problem med att börja skjuta

(2) Problem med att kontrollera civilbefolkningen under operationer och efteråt

(3) Problem med att garantera leveransen av sjukvård till civila som behöver det

 

Slutligen diskuterar manualen fördelarna för Hamas när civila bostäder förstörs:

Förstörelsen av civila hem: Detta ökar hatet bland medborgarna mot angriparna [IDF] och ökar deras insamling [stöd] runt stadens försvarare (motståndskrafter [dvs Hamas]).

Det är tydligt att Hamas faktiskt önskar förstörelsen av bostäder och civil infrastruktur, eftersom de vet att det kommer att öka hatet mot IDF och stödja Hamaskrigare.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*