Israel Beskjutet med Ytterligare två Raketer från Gaza

Det var vid 22:30 på onsdagskvällen som sirenerna ljöd ”Röd varning, röd varning”, vilket betyder att en raketattack pågår. När varningen går ut har befolkningen 15-30 sekunder på sig för att söka skydd beroende på hur långt ifrån Gaza de bor.

Den första raketen, en Grad-raket som har lång räckvid, slog ned i närheten av Kiriat Gat i Lachish-regionen. Den andra raketen, även den en Grad, slog ned i närheten av kuststaden Ashkelon fyra timmar senare där fem personer fick lättare skador.

Dessa städer är inte skyddas inte av Israels missilförsvarssystem då detta fortfarande håller på att testas. Varningssirenerna tjöt i hela området och folk var tvungna att kasta sig ur sängen och ta sig till närmaste skyddsrum. Denna procedur var de tvungna att upprepa igen klockan 02:30 på morgonen, då den andra attacken inträffade.

Som svar på dessa attacker och för att förebygga nya så slog Israels flygvapen till mot ett flertal terroristrelaterade mål på Gazaremsan. Hamas rapporterar att två Träningsläger för al Qassam-Brigaden har blivit förstörda under natten. Inga personer skall ha kommit till skada.

Israel blev även attackerat på morgonen vilket ni kan läsa om här. Trots den upptrappning vi har sett de senaste dagarna så har Israel ökat införseln av varor till Gaza samt exportmöjligheterna.

Läs mer: Jerusalem Post, Haaretz, Ynet, Qassam Count

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*