Israel samarbetar med svenska STING

Israel är det land i världen som per capita har flest tech startups, mest riskkapital och flest företag listade på NASDAQ. Flera multinationella företag som Google, Intel, Microsoft, Cisco och Apple har etablerat FoU centers och inkubatorer där.

I ett nytt initiativ bjuder Israel och Tel Aviv nu in europeiska startups att delta i en veckas möten, nätverkande och utbildning i Tel Aviv-området. Under veckan kommer de att få träffa riskkapitalbolag, mentorer, besöka lokala ledande och utländska företag samt delta i workshops.

I Sverige har Israel valt att samarbeta med affärsacceleratorn STING för att utse ett svenskt företag för att delta i Tel Aviv Startup Boot Camp.

Israel och Sverige är båda starka inom teknikutveckling och står inför liknande utmaningar och möjligheter, med en liten hemmamarknad och många innovativa företag som snabbt måste internationalisera sig. Jag ser goda förutsättningar för samarbete där båda länder har mycket att vinna, och Tel Aviv Startup Boot Camp är en bra möjlighet att stärka vår relation, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).

STING är en av Sveriges ledande acceleratorer och har sedan 2002 jobbat med och bidragit till utvecklingen av mer än 90 tekniska startupbolag. Ett av bolagen de har stöttat är Telcred, som nu får åka till Israel. Telcred är ett svenskt startup-bolag som utvecklar en ny typ av passersystem baserat på NFC (Near Field Communication). NFC är en radioteknik som nu börjar byggas in i mobiltelefoner och som gör det möjligt att ersätta alla de kort vi har i plånboken, t.ex. kreditkort och kort för att resa med kollektivtrafiken, med mobiltelefonen.

För mig blir det här en ypperlig möjlighet att nätverka, träffa potentiella finansiärer och experter som känner till och uppskattar den senaste utvecklingen inom mobil teknologi. Intresset för NFC-tekniken finns definitivt i Israel och timingen för oss är rätt att söka internationella samarbeten,  säger Carlo Pompili, VD på Telcred.

Vi ser det här som en stor möjlighet att fördjupa relationen mellan Sverige och Israel inom områden där vi kan dra nytta av varandras kunskaper och framgångar. Vår ambition är att göra Tel Aviv Startup Boot Camp till ett återkommande årligt evenemang där ett svenskt deltagande alltid kommer finnas med, säger Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige.

Om Startup Boot Camp: http://venturevillage.eu/startup-bootcamp-competition-tel-aviv
Mer information om Israel som innovationsland: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/166799a0-fdda-11e1-9901-00144feabdc0.html#axzz27gKoAxW6

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*