Israel, tillgängligt för alla

Alla ska känna sig välkomna i Israel, särskilt resenärer med funktionshinder.

Israeliska statens turistkontor har satt igång flera projekt som syftar till att göra dussintals turistattraktioner i hela landet tillängliga för alla. Nya och gamla sevärdheter har gjorts mer lättåtkomliga.

Till exempel på fästningsklippan Massada vid Döda havet kan nu personer i rullstolar komma upp till toppen av klippan. Samma gäller i korsriddarhallarna i Acre (Akko), esplanaden och amfiteatern i Caesarea. Stränder i Eilat, Herzliya och Tel Aviv är rullstolsvänliga, och några av stränderna har speciella solsängar för funktionshindrade, bl.a. stränderna North Cliff, Tel Baruch, Hilton och Metzitzim i Tel Aviv.

Många rekreationsplatser, skogar och naturområden har rullstolsvänliga stigar och toaletter. Du finner mer information på www.kkl.org.il/kkl/english/main_subject/disabl/.

Access Israel ger detaljerad, aktuell och tillförlitlig information på engelska på platser som är anpassade för resenärer med funktionshinder: www.aisrael.org.

Yad Sarah, en frivilligorganisation med filialer över hela Israel, hyr ut rullstolar, kryckor och andra hjälpmedel till turister och besökare utan kostnad mot en deposition. Du får mer information via www.yadsarah.org.il, +972-2-6444555 eller equipment@yadsarah.org.il.

Mobility Rental Israel, skapades för personer med begränsad rörlighet som ska få möjlighet att resa och uppleva Israel. Utrustning och hälsorelaterade produkter levereras till turister. Du får mer information på www.mobilityrentalsisrael.com, +972 3 9480401 eller info@mobilityrentalsisrael.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*