Israeliska Dansare på Stockholm Fringe Fest 2011

Den Israeliska dansgruppen under ledning av koreografen och dansaren Maya Brinner hade precis kommit hem från sin turné i USA när de blev inbjudna till Stockholm Fringe Fest. Dansen gestaltar tre identiska kvinnor som söker en individualitet i en värld dominerad av makt och konkurrens. Verket behandlar ämnen såsom gruppdynamik, samhörighet och individualism. Huruvida en identitet är något du själv kan utveckla eller om den blir dig påtvingad av den grupp du tillhör är en ständigt viktig fråga som genomsyrar hela verket.

Maya har sedan uppträdandet hade premiär för två år sedan turnerat flitigt med den och haft föreställningar i USA, Kina, Tyskland och Polen samt vunnit flera priser. För närvarande arbeter hon på koreografin till ett nytt dansstycke som ska ha premiär i november.

Föreställningen på Stockholm Fringe Fest är klockan 11:45 Lördagen 27/8 på Kulturhuset i Stockholm. Biljetterna kostar 50 kr.

Red Ladies / Segments from maya brinner on Vimeo.

Tidigare i veckan uppträdde de två israeliska dansarna Yosi Berg och Oded Graf i ett regnvått Stockholm. Trots att scenen var dyngsur och hal så lyckades de två dansarna påkalla uppmärksamheten från folkmassorna när de dansade på en scen mitt på Sergelstorg. Uppträdandet var en del av Stockholms Kulturfestival och fick lysande recensioner som ni kan läsa här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*