Israeliska konstnären Yossi Lemel gästar Beckmans Designhögskola

Välkommen på vernissage, fredag 4 maj kl 16.


Yossi Lemel, en av Israels främste grafiker och affischformgivare, gästar Stockholm och Beckmans Designhögskola. Med sig har han ett urval starkt visuella politiska affischer som ställs ut på skolan tillsammans med arbeten från den workshop han genomför med studenterna.

Yossi Lemel, född 1957, har sin bas i Tel Aviv där han har en bred verksamhet inom visuell kommunikation och även undervisar i konst. Hans slagkraftiga och engagerande affischer belyser ofta konflikten i Mellanöstern och situationen i Israel/Palestina. Hans samarbeten med Greenpeace och Amnesty är välkända förutom en rad noga utvalda löpande företagsuppdrag. Ett projekt av privat karaktär fokuserar på Yossi Lemels far som överlevde Förintelsen. www.lemel.co.il

– Jag är glad att kunna hälsa Yossi Lemel välkommen tillbaka till Beckmans Designhögskola. Tillsammans med studenter från utbildningen för Visuell Kommunikation leder han en workshop på temat Yttrandefrihet. Utgångspunkten är Magasin 3:s utställning med Ai Wei Wei.

Yossi Lemels konstnärliga bildspråk är skenbart enkelt, men hypereffektivt och det ska bli intressant att se vad som uppstår i mötet mellan honom och studenterna, säger Tom Hedqvist, rektor.

Yossi Lemels utställning Activisual och studenternas utställning Freedom of Speech pågår till den 11 maj.

Beckmans Designhögskola, Brahegatan 10, T-Östermalmstorg, www.beckmans.se

Informationsanvsvarig: Åsa Schöldéen asas@beckmans.se 08-660 20 20

Projektledare: Anja Palmgren  anja.palmgren@beckmans.se Utbildningsansvarig Visuell Kommunikation: Annika Berner               annika.berner@beckmans.se Lektor grafisk form: Lars Fuhre lars.fuhre@beckmans.se

Produktion Freedom of Speech: Sandra Weil  sandra@weil.cc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*