Israeliska Save a Childs Heart ger barn från hela världen en ny chans

Den Israeliska hjälporganisationen Save a Childs Heart har sedan den grundades 1995 räddar livet på över 2500 sjuka barn från hela världen. Runt om i världen dör barn på grund av hjärtsjukdomar som kan botas genom operation om de nödvändiga faciliteterna finns tillgängliga. Save a Childs Heart räddar dessa barn genom att flyga dem till Israel och där utföra de nödvändiga operationerna som tillåter dem att tillfriskna.

Organisationen behandlar barn från alla länder, etniciteter, religioner och finansiella bakgrunder. Patienterna kommer från länder som Moldavien och Tanzania men även från Gaza och stater som Israel inte har diplomatiska förbindelser med som Irak. Organisationen har som mål att rädda livet på så många barn som annars hade dött. Precis som de flesta läkare som väljer att arbeta med hjärtkirurgi så drivs organisationen av stark idealism.

Save a Childs Heart har sin medicinska bas på Wolfson Medical Center I Holon, Israel, strax utanför Tel Aviv. Wolfson är ett ideélt sjukhus som drivs av den israeliska staten. På sjukhusets pediatriska avdelning så arbetar ca 70 personer på volontär basis för organisationen. Detta infattar kirurger, kardiologer tekniker och sjuksköterskor. Samarbetet mellan organisationen och sjukhuset har bidragit till att det nu har ett av Israels bästa center för barnkardiologi. Av de 450 patienter som behandlas där årligen så kommer ca 40% från Save a Childs Heart och på postoperationsavdelningen så ser du barn från Afrika, Asien, Östeuropa och de palestinska territorierna tillsammans med Israeliska barn.

Tack vare de läkare och sköterskor som donerar sin tid och de välgörare som donerar pengar får barn en ny chans till en framtid.

Organisationens hemsida: http://www.saveachildsheart.org

Mer om Save a Childs Heart kan du se i dokumentären Ett barns hjärta/Healing hearts

Visningstider
fre 2 mars 21.30 SVT2
lör 3 mars 08.05 SVT2
mån 5 mars 01.05 SVT2
tis 6 mars 12.00 SVT2
tis 6 mars 21.30 SVT24 (notera kanalen)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*