Israeliskt startup hightech-företag med fokus på handikappade

Webshed är ett nygrundat hightech företag där det arbetar huvudsakligen vuxna med fysiska eller mentala funktionshinder som annars skulle ha svårt att hitta jobb.  ”Vårt mål är inte att enbart få bort stigmat av att vara handikappad. Vi vill bygga ett företag som hjälper personer med handikapp att hitta jobb genom att erbjuda dem utbildning och anställning i ett eller två år, eller även längre än så om det skulle behövas.” Säger Ron Ozery, grundare till Webshed.

Webshed jobbar med IT-lösningar baserad på Googleteknologi och sociala medier. De skapar datamolnlösningar som länkar företag med sociala medier och även underlättar kommunikationen inom företaget. Webshed arbetar nära med Google och kommer inte bara att ställa ut på Google Developer Day, som hålls den 13:e november i Tel Aviv, Ron Ozery har även blivit ombedd att hålla ett anförande där.

Ron Ozery insåg att det finns många kvalificerade personer som är starkt motiverade som just nu är arbetslösa på grund av att de saknar rätt erfarenhet eller helt enkelt har klassificerats som ”handikappade” och därför inte fått tillträde till arbetsmarknaden. Det var den här tanken inspirerade grundandet av Webshed. I dag så arbetar fyra handikappade personer heltid på Webshed och de planerar att anställa fler.

 

Läs mer: SVD 2 3 4 Dagen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*