Israels Hebreiska Universitet är nu bland de bästa i världen

HebreiskaUniversitet i Jerusalem har stigit från 72:a till 57:e plats på Shanghai Index, en lista över världens universitet som produceras årligen och som anses vara en av de viktigaste rankinglistorna över universitet.

En stor bidragande faktor till Hebreiska Universitets stigande stjärna är att de 2010 blev tilldelade den prestigefyllda Fields-medaljen i matematik. Vinsten tillföll professor Elon Lindenstrauss som var den första israelen att vinna detta pris. Av de 20 bästa universiteten återfinns bara tre utanför USA och av de 60 bästa låg bara 20 utanför USA. Detta är en fantastisk prestation av Hebreiska Universitetet.

Shanghai-indexet rankar även universitet efter hur väl deras olika fakultet står sig. Även här gick det bra för israeliska universitet. Vad det gäller matematik så hamnade Hebreiska Universitet på 22:a plats, Tel Aviv universitetet på 36:e plats och Technion i 52-75 segmentet. Även i det breda naturvetenskapsfältet fanns tre israeliska universitet representerade bland de fem bästa och två var även representerade bland de 50 bästa i samhällsvetenskap.

Läs mer: Haaretz,DN om utbildning

Relaterat på bloggen: Debattvinnare, Clean-tech sammarbete

Hela listan finner du här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*