Israels musikexportorganisation och Shyne hjälper ungdomar i Belize

Oleh! Records, Israels musikexportorganisation, har påbörjat ett samarbete med den världskände Belize-födde och platina-säljande artisten Shyne och hans organisation the King David Foundation. Projektet, Let’s Fill This Town With Musicians, är riktat mot underprivilegierade ungdomar i Belize, ett av Centralamerikas fattigaste länder.

”Vad vi vill göra är att starta ett musikutbildningscenter dit ungdomar kan komma för att inte bara lära sig om musik, utan även komma bort från gatorna.” säger Jeremy Hulsh, chef för Oleh! Records. ”Vi vi vill ge ungdomar ett alternativ till droger, våld och gäng vilket är det som idag präglar livet för unga i Belize. ” Centret ska kunna ta in 500 ungdomar  och hoppet är att kunna ha 8-10 musiker där som lärare.

”Det är viktigt för oss att stödja välgörenhet” säger Shyne, ”Jag tror verkligen på musik som ett alternativ till våld.” Det bor ungefär 320,000 personer i Belize och 43% av dem lever under fattigdomsgränsen. Endast en liten procent av landets barn går i skola och många hamnar därför på gatorna och börjar med droger. King David Foundation har redan startat en musikstudio i Belize di ungdomar kan komma. Många av dem sover i studion när de inte spelar in och lär sig mer om musik. ”Jag är själv uppvuxen i Belize, jag känner de här barnen, många av dem har inget alternativ till våld och därför är det väldigt viktigt att vi får det här musikutbildnings centret så att barn kan fly undan sin verklighet fylld av våld och galenskap.”

För att få folk att donera så utlovar organisationerna belöningar för donationer. Man kan bland annat få dyka i Belize tillsammans med Shyne eller bli guidad runt Jerusalem eller New York av denne store artist.

Let’s Fill This Town with Musicians Hemsida Facebook Donation

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*