Israels Premiärminister Nethanyahus hälsningar inför Ramadan: Video

Inför Ramadan så har Israels premiärminister Benjamin Netanyahu skickat hälsningar till Israels och världens muslimer.

”Glad Ramadan och en trevlig helg.
God dag. Jag vill hälsa de muslimska invånarna i Israel samt muslimer i hela världen nu till början av Ramadan. Det här är en av de viktigaste helgerna i den muslimska kalendern och jag vill önska er alla en mycket trevlig helg.
Vi upplever just nu ett väldigt dramatiskt ögonblick i människans historia, i Mellanösterns historia. Vi bevittnar ’den arabiska våren’ och vi vill alla att den ska blomma och lyckas. Jag vet att detta är sant för folket i Israel vilka vet den sanna vikten och betydelsen av demokrati och de kan fungera som en lykta i mörkret för sina bröder i denna stora region. Vi vill se arabiska samhällen och arabiska demokratier lyckas och jag vet att om en arabiskdemokrati föds så kommer en sann fred att skapas.
Men vi väntar inte passivt på att detta ska ske. Jagskulle vilja ta tillvara på detta tillfälle och be min granne, president Abbas, att sitta ned och förhandla med mig, utan förbehåll, här och nu.
Våra två folk väntar på, och längtar efter att detta ska ske. Jag vet hur svårt det är. Jag vet att det finns många hinder och tvivel. Vi kan komma över dem om vi sitter tillsammans eller skickar våra representanter för att göra det. Vi kan bygga broar över gapen och skapa en framtid av fred, inte bara för våra egna folk men även för regionen som helhet. Jag vill se en region med demokrati och fred.
Frid vare med dig”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*