Jazz Is:rael

Det är helt rätt! Jazz is-rael för i maj presenterar vi stolt tre fantastiska israeliska uppträdanden.

Alla goda ting är tre.

Fasching och Israels ambassad i Sverige bjuder in dig till tre kvällar på ett välrenommerat jazzetablissemang. Kom och spisa bra jazz och israelisk mat.

3/5 Oz Noy Trio feat Dave Weckl & Darryl Jones

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Det är jazz, men det låter bara inte som det.” Det är så gitarristen Oz Noy beskriver sin berusande blandning av jazz, funk, rock, blues och r & b. Oz Noy har uppträtt, turnerat och spelat in med artister som Richard Bona, Cyndi Lauper, Toni Braxton, Jeff ‘Tain’ Watts, Mike Manieri, Bill Evans, Allen Toussaint och många fler. Han tar med sig något av det bästa i kompväg som existerar: Darryl Jones på bas och Dave Weckl på trummor.

Boka Biljett

Läs Mer och Lyssna

8/5 Omer Klein trio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuell med sin femte skiva i eget namn har Omer Klein länge ägt förmågan att förflytta mainstreamjazzen in i samtiden  med en modern framtoning. Med sin teknik och en djup känsla för det han skriver förmedlar Omer Klein exotisk och spännande jazz för en bred publik.

Boka Biljett

Läs Mer och Lyssna

25/5 Shai Maestro Trio


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var Oscar Peterson med ”Gershwin’s Songbook” som ledde den 8-årige Shai Maestro in på jazzspåret. Sedan dess har han kombinerat sina klassiska studier med jazzen och vid 20 års ålder fann han sin plats i New York och med Avishai Cohen Trio. Idag, 24 år, turnerar Shai Maestro med sin egna trio sprunget ur sina studioarbeten med peruanske basisten Jorge Roender och Israelen Ziv Ravitz på trummor. Detta är en kombination som helt uppenbart hör ihop och det märks väl när de integrerar amerikanska standards, israelisk folk och Maestros egna kompositioner i sin repertoar.

Boka Biljett

Läs Mer och Lyssna

 

 

DN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*