Jerusalems internationella bokmässa 10-15 februari

Bokmässan i Jerusalem. Foto: Ministry of Tourism

Till mässan som hålls i Jerusalem mellan den 10 till 15 februari kommer 600 författare och förlag från över 30 länder.

Bokmässan i Jerusalem hålls vartannat år och förutom de 600 deltagarna presenteras över 100 000 böcker på en mängd olika språk. Mässan äger rum på Jerusalem International Convention Center.

I år är det även storslaget jubileum då mässan firar 50 år (den första bokmässan hölls 1963) och det prestigefulla Jerusalem Prize kommer att tilldelas den hyllade spanske författaren Antonio Muñoz Molina. Priset tilldelas en författare vars arbete uttrycker och främjar idén om ”individens frihet i samhället”.

Talare vid  invigningen kommer bland annar vara President Shimon Peres, Sport- och kulturminister Limor Livnat och Jerusalems borgmästare Nir Barkat som även kommer att tilldela Molina Jerusalem Prize

Bokmässans program, förutom öppningsceremonin, är gratis och öppen för allmänheten. En populär programpunkt är Literary Café, som erbjuder en öppen och engagerande dialog mellan israeliska och internationella författare i en miljö som är utformad som ett café.

Mässan erbjuder en mängd internationella seminarier och symposier inom ett brett spektrum och inkluderar bland annat litteraturkritik och hur man bloggar, hur man säljer böcker i den digitala tidsåldern och översättning.

För mer information se Jerusalem International Book Fair

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*