Lonely Planet rankar Negev som den näst bästa regionen i världen i sin rankning för 2013

Hästridning i Ramonkratern, ett härligt sätt att spendera semestern! Foto: Dafna Tal

Israeliska turistbyrån i Sverige rapporterar att den ledande reseguiden och webbsidan Lonely Planet har publicerat sin rankningslista för de bästa regionerna i världen 2013 – och gett Negevöknen en andraplatsplacering efter vinnaren Korsika i Frankrike.

Rankingarna inkluderar regioner som Mustang i Nepal, Yukon i Kanada, Gulfkusten i USA och Palawan i Filippinerna, och är resultatet av det gemensamma arbetet av Lonely Planets team som består av reseexperter, författare, förlagsredaktörer och utvalda medlemmar ur resecommunityn.

Enligt Lonely Planet har Negev förvandlats från en ”ödslig öken” till “ett gigantiskt utvecklingsväxthus” med ekobyar, spaorter, och till och med vinodlingar och en vinrunda. Guiden poängterar att ekologer från hela världen kommer till Sde Bokers och Aravas kibbutzer för att studera solenergi och vattenbehandling i ett område där Nabateanerna 2000 år tidigare odlade vindruvor och ”mer eller mindre uppfann ökenbevattning, något som fortfarande kan ses i de gamla ruinerna av Shivta, Mamshit och Avdat”.

Negevöknen, som utgör 62 % av Israels landmassa, erbjuder besökare och turister en hel värld av äventyr som bergsvandring, kameltrekking, fyrhjulskörning i öknen och dykning i Röda havet i Eilat, Israels sydligaste semesterort.

Negevöknen erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och boendealternativ från ökencamping till femstjärniga lyxhotell som det nyöppnade Beresheet Hotel vid kanten av Ramonkratern.

Se mer på Israels turistbyrås hemsida. Där kan du även få information om andra destinationer, hjälp att planera din resa och mycket, mycket mer!

Trevlig resa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*