Modevecka beröms av Italienare

Igår slogs portarna upp till Tel Aviv Fashion Week på Jaffas gamla tågstation. Inför internationella modejournalister från hela världen, välkända tidskrifter såsom Vouge och Elle samt övriga besökare så visar israeliska designers upp sina kollektioner.

Ett av de mest välrenommerade namnen på plats är den italienska designern Roberto Cavalli. När han intervjuades innan öppningen så sade han ”Israel finns i mitt hjärta”, och trots att hans fru stod bredvid så hade han ett erkännande att göra. ”Jag älskar Sabra (israeliska) flickor, framför allt deras ögonfärg.” Precis som många av journalisterna så prisade Cavalli de israeliska designernas kreativitet.

Den italienska modeföreningen Camera Nazionale della Moda Italiana har varit mycket behjälpliga under förberedelserna inför modeveckan. Efter att den nu har inletts så var de så imponerade att de bestämde sig att förlänga samarbetet. Camera Nazionale della Moda Italiana och Israels mode- och textilorganisation skall valjä ut 10 unga israeliska designers och 5 italienska designers som sedan skall hålla gemensamma visningar under nästa år.

Det här är första gången på decennier som Tel Aviv anordnar modevecka. Från och med nu så kommer Tel Aviv att anordna två modeveckor per år och planerna är redan igång för en visning av höst/vinter kollektionerna i april 2012.

Modebloggen Kopito Rapporterar live från modeveckan i Tel Aviv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*