Ny QUIZ!

Resultat!

Det har återigen varit ett stort intresse för vår Quiz och väldigt många svar har kommit in. Rätt svar skulle vara: 1979 (26 mars), 3 stycken (1978, 1979 och 1998), Akko och Haifa, Bahá’i (korrekt svar har även getts för Druzerna), Raoul Wallenberg och/eller Per Anger (det räckte dock med att uppge en av dessa), El Al.

Ambassadören stod för dragningen bland de korrekta svaren och vinnaren är THERESE GRANLUND. Stort grattis! Ett exemplar av Start-up Nation – The Story of Israel’s Economic Miracle kommer att skickas till Therese.

 

Den förra quiz:en blev enormt populär och vinnaren, Christina Eilefors, har fått sitt exemplar av Start-up Nation – The Story of Israel’s Economic Miracle.

Vad kan du egentligen om Israel?

Nu är det dags för nya frågor. Precis som förra gången skickar du dina svar till dcm-assistant@stockholm.mfa.gov.il senast torsdag den 4/10. Ange även i ditt svar om vi kan publicera ditt namn på bloggen.

Även denna gång kommer det vara ambassadör Bachman som står för dragningen.

Vinnaren får naturligtvis ett exemplar av Start-up Nation – The Story of Israel’s Economic Miracle av Dan Senor och Saul Singer.

Frågor

  • När undertecknades fredsfördraget mellan Israel och Egypten?
  • Eurovision är stort i Sverige och Sverige har vunnit flera gånger men hur många gånger har Israel vunnit Eurovision Song Contest och när?
  • Jerusalem är en helig stad för tre världsreligioner, i norra Israel finns två städer som är heliga för en fjärde religion, vilka är städerna och vilken religion frågar vi efter?
  • Att föräras ett hedersmedborgarskap är väldigt ovanligt och en enorm ära. Vilken svensk är hedersmedborgare i Israel?
  • Israel är ett litet land med en välutvecklad infrastruktur. Vad heter Israels största flygbolag?


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*