NYHET: Sju Mördade i Terroristattacker i Södra Israel (uppdaterad 15:10)

En av bussarna efter attacken

Bild: Channel 2

Ett flertal koordinerade attacker har inträffat mot bussar och militär i södra Israel vid den egyptiska gränsen. Sju personer ska ha dött i terroristattacken och 26 personer har blivit skadade.De skadade har förts till sjukhus i Beersheva. Attacken är nu över och israelisk militär har kontroll över området.

Tre terrorister ska ha dödats i eldstrid. IDF ska ha oskadliggjort sju terrorister som deltog i attacken som huvudsakligen var riktad mot civila.

Den första bussen besköts med långdistansgevär. Den andra attacken inträffade på en motorväg där en buss blev beskjuten med en anti-tankraket. Flertalet bomber ska även ha briserat vid sidan av vägen när en IDF-patrull körde förbi.  Granater har även skjutits från Sinai in i södra Israel.

Israelisk militär har varit i eldstrid med terrorister där de även har blivit utsatta för granateld. Som en följd av attackerna  har samtliga vägar i området stängts. Arméns talesperson uppger att terroristerna har kommit från Gaza.

Vi har under en längre tid sett att Sinai har blivit oroligare och att al-Quaida har fått ett större inflytande i området, något som DN rapporterade om igår. Under senaste året så har pipelines från Egypten till Israel sprängts ett flertal  gånger på Sinai-halvön. På söndagen genomförde egyptisk militär en stor operation i Sinai under vilken de tillfångatog terrorister som planerade att spränga en pipeline.

Läs mer: SVD, Ynet, Jerusalem Post, Haaaretz, IDF talesperson, SVT, DN, BBC

Läs om tidigare attacker från Gaza: 1, 2, 3, 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*