Premiärminister Netanyahu: ”Israel sörjer med USA”

President Obama och premiärminister Netanyahu i Washington Foto: GPO

Utrikesminister Avigdor Liberman påpekar att USA, som en ledare för den fria världen, länge stått i skottlinjen för radikal terrorism. Det faktum att attackerna inträffade exakt 11 år efter 9/11 visar att det är en lång och svår kamp. Staten Israel delar det amerikanska folkets sorg över ambassadör J. Christopher Stevens och hans kollegors tragiska död. Utrikesministern understryker att Israel står bakom USA i kampen för en fri värld.

Premiärminister Netanyahu sade att ”vi blev idag informerade om de tragiska morden på USA:s ambassadör i Libyen och tre konsulattjänstemän på USA:s beskickning i Benghazi. Israels folk sörjer tillsammans med USA; vi framför våra kondoleanser till familjerna. Om det finns något folk i världen som förstår vad amerikaner går igenom, vad de gick igenom den 11 september, så är det folket i Israel som har stått i frontlinjen i kriget mot terrorismen, förlorat nära och kära och som i denna stund känner en djup samhörighet med det amerikanska folket”.

President Shimon Peres har skickat kondoleansbrev till President Obama där han uttrycker sin sorg över den tragiska händelse som tog fyra amerikanska liv. Det hedervärda arbete ambassadör Stevens och hans kollegor gjorde stärker Israels aktning för USA:s outtröttliga arbete för fred och säkerhet i världen.

Läs mer:

Israel condemns attacks on US diplomatic missions

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*