Roxette gör hyllad spelning i Tel Aviv

Foto: Orit Pnini

Inför närmare 14000 personer spelade Roxette i Tel Aviv den 22a oktober. Konserten besöktes av folk i alla åldrar och med alla bakgrunder. Allt ifrån utlandssvenskar till födda israeler och etiopiska immigranter. Från de som besökte konserten så gavs det höga betyg. Roxette har fortfarande kvar sin energi och bjöd på en riktigt bra show. ”Så bra!”, ”Jättebra!”, ”Fantastiskt!” sade besökarna när de lämnade konserten. Spelningen nämndes i nästan all israelisk media och nyhetsprogram på tv rapporterade att spelningen var en resa tillbaka till 90-talet, fast på ett bra sätt.

Det var inte bara Fredriksson och Gessle som charmade den israeliska publiken. I Jerusalem Posts recension ”Roxette – Still ’Dressed for success’”  så beskrivs publikens eufori när gitarristen Christoffer Lundquist spelade Hava Nagila på sin elgitarr och litade på att publiken skulle fylla i orden. Stundvis så var de så medryckande att till och med de vandrande dryckesförsäljarna stannade för att sjunga med.

Roxette själva var mycket nöjda med konserten och tackade på sin facebooksida Tel Aviv-publiken. Att charma en israelisk publik är inte alltid det lättaste men Roxette har visat att de fortfarande har vad som krävs, och lite till.

Getty images

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer: Expressen DN Roxette Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*