Svenska toppdesigners tillbaka från Israel

Hedvig Hedqvist, ambassadör Bachman och Tom Hedqvist.

En delegation bestående av svenska toppdesigners besökte Israel i början av november. Delegationen bestod av Tom Hedqvist (rektor för Beckmans skola i Stockholm), Hedvig Hedqvist (ledande svensk designskribent och författare), Gunilla Allard (möbelformgivare), Anna Kraitz (formgivare och framför allt känd för sina porslinsföremål) och Simon Klenell (glaskonstnär).

Delegationen hade ett hektiskt program med många besök och många möten med företrädare för israelisk konst och design. Man besökte bland annat Bezalel Art & Design Academy, Museum on the Seam, Tel Aviv Museum of Art och Israel Museum. De berömda Bauhaus-kvarteren besöktes och innan hemfärden besökte delegationen Designers’ Studios i södra Tel Aviv och Jaffa.

I går, måndagen den 26 november, fick ambassadören träffa delar av den svenska delegationen i Stockholm. Svensk design är mycket uppskattad i Israel och ambassadören tycker att det är väldigt roligt att svenska och israeliska designers utbyter erfarenheter och hoppas att deras samarbete kommer att fortsätta generera täta kontakter även i framtiden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*