Tel Aviv är tillbaka på gatorna

Polisen hade stängt av gatorna på lördagskvällen. Inte för att hindra personer att komma till demonstrationen utan för att underlätta det. Drygt 40. 000 människor samlades på Kikar Rabin, Rabintorget, i Centrala Tel Aviv för att fortsätta proteströrelsen som drog en halv miljon människor under sommaren och har tjänat som inspiration för occupy rörelsen.

Precis som under sommaren så var demonstranterna ett tvärsnitt av Israels befolkning. Medelåldern var över 30  och folk kom från alla sociala bakgrunder. Talarna på scenen visade på Israels kulturella djup. En ensamstående mamma från Jerusalem, en israelisk-arabisk universitetsstudent, en ultraortodox man och en högutbildad karriärkvinna. Meddelandet var det samma från dem alla. De är inte ute efter revolution. Hela landet har samlats. Judar och araber, religiösa och sekulära samt arbetslösa och höginkomsttagare. Ropen som skallar är fortfarande ”Folket vill ha social rättvisa” och ”Vi vill inte ha välgörenhet, vi vill ha välfärd”.

Israeliska regeringen har tillsatt en kommission för att utreda vad som kan göras för sänka levnadskostnaderna för folket samt öka tillgängligheten av bostäder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*