Tel Aviv utsedd till en av världens ”mest innovativa städer”

Tel Aviv. Foto: Ron Shoshani

Tel Aviv, New York och Medellin har nu röstats fram som de tre mest innovativa städerna i världen i Wall Street Journal-Citibanks omröstning. Den slutgiltiga vinnaren kommer att utses den 31 december.

Tel Aviv har blivit utsedd som en av tre finalister att tävla om titeln att bli världens ”Most Innovative City”.

Initiativtagare till tävlingen är The Wall Street Journal, tillsammans med Citibank. De två andra finalisterna som valdes i omröstningen är New York City and Medellin, Colombia.

De tre finalisterna har redan slagit ut en blandad grupp städer som London, Köpenhamn, Berlin, Chicago, Singapore, Hong King, São Paulo, Toronto och Wien, för att nämna några.

Premiärminister Netanyahu och biträdande utrikesminister Danny Ayalon har båda använt sig av sina sociala nätverk för informera om tävlingen och uppmuntra läsare att lägga sin röst på Tel Aviv.

Tel Avivs borgmästare Ron Huldai har sagt att ”vi arbetar hårt för att uppmuntra entreprenörskap och innovation.”

Tel Aviv har redan vunnit ett antal internationella utmärkelser. För ett år sedan vann Tel Aviv tävlingen GayCities där man bland annat slog ut New York City, Madrid, Toronto och London när världens mest toleranta och stolta stad utsågs. 2004 upptogs Tel Aviv på UNESCOs Världsarvslista, en utnämning som endast 56 städer runt om i världen hittills förärats.

Se artikel: Tel Aviv deemed one of world’s three ’Most Innovative Cities’

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*